Türkiye’de ilk kez çevreye duyarlı sızdırmazlık profilleri üretilecek

Standard Profil ve Düzce Üniversitesi ‘Çevreye Duyarlı Sızdırmazlık Profilleri’ üretmek için kolları sıvadı.Standard Profil Grubu ve Düzce Üniversitesi arasında ‘Çevreye Duyarlı Sızdırmazlık Profilleri’ üretilmesi için başlatılacak...

Türkiye’de ilk kez çevreye duyarlı sızdırmazlık profilleri üretilecek

Standard Profil ve Düzce Üniversitesi ‘Çevreye Duyarlı Sızdırmazlık Profilleri’ üretmek için kolları sıvadı.Standard Profil Grubu ve Düzce Üniversitesi arasında ‘Çevreye Duyarlı Sızdırmazlık Profilleri’ üretilmesi için başlatılacak...

28 Haziran 2018 Perşembe 13:33
Türkiye’de ilk kez çevreye duyarlı sızdırmazlık profilleri üretilecek

Standard Profil ve Düzce Üniversitesi ‘Çevreye Duyarlı Sızdırmazlık Profilleri’ üretmek için kolları sıvadı.

Standard Profil Grubu ve Düzce Üniversitesi arasında ‘Çevreye Duyarlı Sızdırmazlık Profilleri’ üretilmesi için başlatılacak Ar-Ge ve Ür-Ge projeleri için bir protokol imzalandı. İmza törenine, Standard Profil Grubu Ar-Ge Direktörü Dr. Ali Erkin Kutlu, Düzce Fabrika Genel Müdürü Teoman Yücel ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar katıldı.

Standard Profil Grubu Ar-Ge Direktörü Dr. Ali Erkin Kutlu, Standard Profil Grubu’nun fiziksel ve toplumsal çevreye saygılı bir yaklaşımla sanayi-toplum ilişkisine önem verdiğini belirtti. Grubun çevreci gelişmelere öncülük etme misyonu doğrultusunda Ar-Ge’nin de çözümün önemli bir parçası olduğunun altını çizen Kutlu, “İkisi Türkiye’de olmak üzere toplamda 3 Ar-Ge merkezimiz, yanı sıra Almanya ve Amerika’daki toplam üç dizayn ve mühendislik ofisimiz bulunuyor. Fabrikalarımızın bulunduğu bölgeler başta olmak üzere, dünyada toplam 13 üniversite ile gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge projeleri de bu stratejimizin bir parçası. Düzce Üniversitesi ile gerçekleştireceğimiz bu proje ile ürünlerimizin formüllerinin içerisinde Düzce ve yöresinde doğal olarak yetişen bitkilerden elde edilecek malzemeleri kullanmayı hedefliyoruz. Elde edilecek nano selüloz ve lignin, EPDM hamuru içerisine katılacağı proje kapsamında, temel ve uygulamalı çalışmayı en kısa sürede tamamlamayı ve ürünlerimizde belli oranlarda kullanmayı öngörüyoruz” dedi.

“Çevreye ve gelecek kuşaklara saygı”

Standard Profil Düzce Fabrikası Genel Müdürü Teoman Yücel ise, “Standard Profil Grubu olarak bugün 5 kıtada, 8 ülkede, 12 üretim tesisi ve 8 bin çalışanımız ile dünya devi otomotiv üreticilerine sızdırmazlık profili tedarik ediyoruz. ‘Çevreye ve Gelecek Kuşaklara Saygı’ en önemli ilkelerimiz arasında yer alıyor. Standard Profil çevreye saygılı, çevre ile ilgili standart ve kurallara uyan, enerji tüketimini ve bulunduğu bölgelerde topluma değer katmaya çalışan bir kurum. Bu protokol ile Düzce Üniversitesinin çevre ve sağlık alanlarında bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması programına ortak oluyoruz. Grubumuz ve Düzce Üniversitesi arasında ortak Ar-Ge ve Ür-Ge projelerinin gerçekleştirilmesi, tarafların sahip olduğu laboratuvar imkanlarının ortak kullanımının sağlanması, sektörde karşılaşılan sorunlara bilimsel çözüm yolların bulunması ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi hedefleniyor” şeklinde konuştu.

Dünyada toplam 13 üniversite ile gerçekleştirdiği Ar-Ge projeleri ile bilinen Standard Profil Grubu, Düzce Üniversitesi ile gerçekleştireceği bu proje ile ağaç ve bitkilerin hammadde olarak kullanılmasıyla elde edilen nano selüloz ve ligninden ‘Çevreye Duyarlı Sızdırmazlık Profilleri’ üretmeyi hedefliyor. Proje kapsamında tarafların sahip olduğu laboratuvar imkanlarının ortak kullanımını sağlanacak, otomotiv sektöründe karşılaşılan sorunlara bilimsel çözüm yollarının bulunması ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi planlanacak.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.