DÜZCE HALKI 7 YIL ÖNCEKİ GİBİ YİNE TEK YÜREK OLDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bugün yüzlerce Düzceli Anıtpark Meydanında buluştu. Düzce halkı bir kez daha demokrasiye ve milli iradeye kast eden hainlerin kalkışmasına karşı, 7 yıl önce olduğu gibi bugün de tek yürek oldu.

DÜZCE HALKI 7 YIL ÖNCEKİ GİBİ YİNE TEK YÜREK OLDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bugün yüzlerce Düzceli Anıtpark Meydanında buluştu. Düzce halkı bir kez daha demokrasiye ve milli iradeye kast eden hainlerin kalkışmasına karşı, 7 yıl önce olduğu gibi bugün de tek yürek oldu.

16 Temmuz 2023 Pazar 00:45
DÜZCE HALKI 7 YIL ÖNCEKİ GİBİ YİNE TEK YÜREK OLDU

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da giriştiği hain darbe teşebbüsünün üzerinden 7 yıl geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara ve şehir merkezlerine inen Türk Milleti, FETÖ'cü darbeci askerlerin bu hain planını engelledi.

Düzce’de Türk Milletinin, asker kılığına girmiş FETÖ’cü askerlere karşı durarak Cumhuriyet Tarihinde eşi benzeri görülmemiş yazdığı destanın adı olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi tarafından anma programı düzenlendi.

Düzce’de düzenlenen tören, akşam namazının ardından Düzce Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Merkez Büyük Camisi önünden, Anıtpark Meydanına kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı. Törene Düzce Valisi Cevdet Atay’ın yanı sıra, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, İl Emniyet Müdürü Yunus Emre Ünveren, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kılıç, kurum amirleri, STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Anıtpark Meydanında düzenlenen törene katılanlara, 15 Temmuz hain darbe gecesini anlatan belgesel izletildi. Bu sırada, FETÖ’cü hainlerin Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlediği saldırıda şehit düşen 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın annesi Hanife Baysan, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Annesinin gözyaşlarını, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bayan polis memuru sildi.

Belgeselin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili konuşması ekrana yansıtıldı. Erdoğan Konuşmasında Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne vurgu yaptı.

Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nın tüm kahramanlarına şükranlarını sunarken, 15 Temmuz'un 7. yılında, 85 milyon olarak yine tek yürek ve tek bilek olduklarını söyledi.

İstikbal mücadelesinin şanlı sayfalarından birinin daha selamlandığı bu anlamlı günde okudukları dualar ve hatmi şeriflerle şehitlerin aziz ruhlarını şad edenlere teşekkür eden Erdoğan, "Terörle mücadeleden sınırlarımız ötesinde yürüttüğümüz harekatlara kadar vatanımızın bekası, milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan şehadete koşan tüm yiğitleri buradan minnetle anıyorum. Rabb'im şehitlerimizi cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Gazilik payesiyle şereflenen tüm kardeşlerime ülkem ve milletim adına şükranlarımı arz ediyor, hayırlı, uzun ömürler diliyorum." diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından, 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere bu vatan için canını seve seve toprağa akıtan tüm şehit ve gaziler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Anıtpark Meydanında ki tören, ilahilerin okunmasının ardından sona erdi.

Öte yandan, FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin 7. yıl dönümü nedeniyle, Düzce İl Müftülüğü tarafından saatler 00:13’ü gösterdiğinde il genelindeki tüm camilerde selalar okundu.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.