Küçük yaşlarda kara kalem resim çalışmalarına merak salan Düzceli Tuğçe Gülaçtı, üniversitede okurken, cam altı sanatı ile tanıştı. Üniversiteyi okuduğu Bartın’da Halk Eğitim Merkezi’nde cam altı sanatı kursu gören Gülaçtı, çok sayıda eser ortaya çıkarttı.
Cam Altı Sanatının yanı sıra kara kalem, yağlı boya tablolar ve magnet çalışmaları yapan Gülaçtı, turizm beldelerinde stantlar açarak eserlerini tanıttı.
Ortaya çıkarttığı birbirinden güzel çalışmaları ile ilgi çeken Gülaçtı, hedefinin Düzce’de atölye açarak cam altı sanatı ile ilgili meraklılarına kurslar vermek olduğunu anlattı.
“Bugüne kadar böyle bir sanat olduğunu hiç duymamıştım”
Öncü Haber Mikrofonuna konuşan Gülaçtı, “5 yıldan bu yana cam altı sanatı yapıyorum. Üniversitede hobi arıyordum kendime ve burada cam altı sanatı ile tanıştım. Halk eğitime gittim, burada cam altı sanatı ile ilgili kurs gördüm. Bugüne kadar hiçbir zaman duyamamıştım, bu şekilde bir sanat olduğunu. Hocadan dersler aldım, çok da ilgimi çekti. Camın ters tarafından yapıldığı için, emek verilmesi gereken ve zor bir sanat aslında” dedi.
“Halk Eğitim Merkezinde renklerle oynamaya başladım”
Çocukluk yaşlarında kara kalem resim yapmaya merak sardığını kaydeden Güaltçı, “Aslında ilgim vardı, ama kendimde özgüvenim yoktu, yapamıyordum. Karakalem uğraşıyordum, ama hiçbir zaman renkler ile oynamamıştım. Halk eğitim merkezinde başladım renkler ile oymaya. Daha sonra hoca beni keşfetti, bana eğitim alıp almadığımı sorduğunda almadığımı söyledim. Sosyal Bilimler Öğretmenliği okuduğumu söyledim, daha sonra bana eğitim almamı söyledi. Çok güzel yaptığımı söyledi, oradan kendime özgüven geldi ve boyalar almaya başladım, tuval almaya başladım” diye konuştu.
“Atölye açma hayalim var”
Hayalinin Düzce’de atölye açmak olduğunu dile getiren Gülatçı, “Düzce’de çok ilgi gördüğünü düşünmüyorum, o yüzden turizm bölgesine gittim stant açtım kendime, evde cam altı sanatı ile ilgili küçük magnetler yapıp satış gerçekleştiriyordum. Henüz Düzce’de denemedim, ama atölye açma hayalim var. Aslında olabilir insanlar Düzce’de yapacak pek bir şey bulamıyor. Ben etkinlik workshop adı altında yetişkinler ve çocuklar, etkinlikler yapmayı düşünüyorum. İnsanlar bir iki saat vakitlerini ayırarak, eğlenceli vakitler geçirebilirler. Bu sanatı bilmelerine gerek yok, öğrenilebilen bir sanat. Cam altı sanatını Türkiye’de bilen çok kişi yok, çünkü emek verilmesi gereken ve zor bir sanat olduğu için. Halk eğitimlerde birkaç hoca öğretebildiği için, bende şanslı hissediyorum aslında kendimi. Bende bu sanatı insanlara öğretmek istiyorum” şeklinde konuştu.
HABER: Savaş ARI