Kategoriler

ASAR SUYU YEPYENİ BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞACAK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu ile Asar Suyu Deresi çevre düzenlemesi ve ıslah çalışmaları hakkında görüştü. Başkan Özlü, Asar Suyu’nda hem fiziksel yapısı hem de şehir karakterine uygun şekilde peyzaj uygulaması yapılacağını belirtti.

Düzce’nin merkezinden geçen ve Başkan Özlü’nün ‘şehrimizin gerdanlığı’ şeklinde nitelediği Asar Suyu Deresi için yapılacak köklü değişim için çalışmalar devam ediyor. Şehir kimliğine katkı sağlayacak ve Asar Suyu Deresi’nin görüntüsünü tamamen değiştirecek düzenleme çalışmaları konusunda Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu ile dere çevresinde incelemelerde bulunan Başkan Özlü, Düzce’nin en önemli ve görünen akarsularından biri olan Asar’ın planlanan süre içinde yepyeni bir görüntüye kavuşacağını söyledi.

PEYZAJI HAVZA KARAKTERİNE UYGUN OLACAK 

Asar Suyu Dere yatağında sürekli olarak temizlik yapılacağını daha önce açıklayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, çevre düzenlemeleri konusunda doğal bitki örtüsü ile uyumlu yeşil alan çalışmalarının uzman görüşler eşliğinde hayata geçirileceğini ifade ederek “Asar Suyu Deresi, çevresinde yaşam olan bir havza. Burada yapacağımız çalışmalar kent estetiğini desteklemeli ve uyum içinde olmalı. Elbette bu alana yapacağımız her türlü düzenleme toprak ve su karakteri ile uyumlu şekilde uygulanmalıdır. Bu konuda üniversitemizden değerli hocamızdan görüş aldık. En güzel görüntüyü yakalamak için gerekli fiziki ve teknik alt yapıyı sağlayacağız. Kalıcı bir iş yapmak için çalışıyoruz. Kendisine burada bizimle paylaştığı görüşler için teşekkür ediyorum. Daha güzel bir Düzce için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
48 Kez Görüntülendi.
ATATÜRKÇÜLÜĞÜ ÇAĞDAŞLAR, DİNDARLIĞI MUHAFAZAKÂRLAR İSTİSMAR EDİYOR
SAĞLIK
91 Kez Görüntülendi.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE BÜYÜK PANİK
AKÇAKOCA
13 Kez Görüntülendi.
AKÇAKOCA ZİRAAT ODASI HASAR TESPİTİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ
DÜZCE
175 Kez Görüntülendi.
ÜNSAL: ÇEKEMEYENLERE İNAT HİZMETE GÖNÜL VERENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN
SİYASET
25 Kez Görüntülendi.
“TERÖR SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ PARLAMENTODUR”
DÜZCE
17 Kez Görüntülendi.
İL ÖZEL İDARESİ ANINDA MÜDAHALE ETTİ…
DÜZCE
10 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE FİTNE, FESAT VE DEDİKODUYLA YOL ALAMIYORUZ
EKONOMİ
60 Kez Görüntülendi.
ÇAKIR: “ÇEKİLİŞLE ARABA VE ÇOK SAYIDA BEYAZ EŞYA DAĞITACAĞIZ”
DÜZCE
13 Kez Görüntülendi.
HEM VALİLİK, HEM DE METEOROLOJİ UYARDI
SİYASET
40 Kez Görüntülendi.
“DÜZCE’DE 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIMI VAR”