Kategoriler

Düzce Üniversitesi Hastanesinde gastroenteroloji hizmeti başladı

Düzce Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Gastroenteroloji uzmanı olarak göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Serkan Torun, Gastroenteroloji Bilim Dalı hakkında önemli bilgiler verdi.Gastroenteroloji’nin, İç Hastalıkları Anabilim...

Düzce Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Gastroenteroloji uzmanı olarak göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Serkan Torun, Gastroenteroloji Bilim Dalı hakkında önemli bilgiler verdi.

Gastroenteroloji’nin, İç Hastalıkları Anabilim dalının bir yan dalı olduğunu, temel olarak da sindirim sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisi ile ilgilendiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Torun, yemek borusu, mide, ince bağırsaklar, kalın bağırsaklar, karaciğer, safra yolları ve pankreas organlarına ait hastalıkları Gastroenteroloji Dalı’nın incelediğini söyledi.

Endoskopi, Gastroskopi, Rektosigmoidoskopi, Kolonoskopi işlemleri yapılıyor

Düzce Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yataklı servis, Gastroenteroloji Polikliniği ve Endoskopi Ünitesinin mevcut olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Serkan Torun, “Endoskopi Ünitesinde; Gastroskopi, rektosigmoidoskopi ve kolonoskopi işlemleri yapılmaktadır. Bu ünitede tanısal işlemler haricinde beslenemeyen hastaların midesine endoskopik olarak tüp yerleştirilmesi, yemek borusu, mide ve kalın bağırsaklardaki tıkanıklıkların balon, buji veya stent ile açılması, yemek borusu ya da midedeki yabancı cisimlerin çıkarılması, mide kanamaların çeşitli endoskopik yöntemlerle durdurulması, mide ve bağırsaklarda bulunan ve tedavi edilmezse kansere neden olabilen poliplerin çıkarılması gibi işlemler yapılmaktadır. Ayrıca servisimizde karaciğer biyopsisi yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

ERCP ünitesi açılacak

Yakın zamanda açılması planlanan ERCP Ünitesinde ise safra yolları ve pankreas kanalındaki hastalıkların tanı ve tedavisinin endoskopi ve röntgenin birlikte kullanıldığı bir yöntemle yapılabileceğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Torun, “Bunun için safra yolları ve pankreas kanalının bağırsaklara açıldığı yerden girilerek işlem yapılır. Bu yöntemle safra kanalındaki taşlar ameliyatsız olarak alınabilir, darlıklar balon ya da stent uygulamaları ile açılabilir. Türkiye genelinde belli sayıda merkezlerde yapılan bu işlemin Hastanemizde yapılacak olması, başka illere olan sevklerin önüne geçilebilecektir” şeklinde konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
KAYNAŞLI
3 Kez Görüntülendi.
KAYNAŞLI İLÇESİNDE ANNELER UYUŞTURUCU KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
EKONOMİ
3 Kez Görüntülendi.
ÜRETİCİLERE KAHVERENGİ KOKARCA ZARARLISI İLE MÜCADELE YOLLARI ANLATILDI
DÜZCE
4 Kez Görüntülendi.
KAYMAKAM PİŞKİN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
YIĞILCA
5 Kez Görüntülendi.
KAPANAN KÖY YOLU YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
EKONOMİ
6 Kez Görüntülendi.
ZİRAAT ODASI BAŞKANI TOPUZ'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
DÜZCE
1 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ADAM
DÜZCE
12 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN ALBAYRAK’IN KARARI ÖRNEK OLMALI
EKONOMİ
7 Kez Görüntülendi.
İSTASYONLARDAKİ TABELA YİNE DEĞİŞECEK
EĞİTİM
5 Kez Görüntülendi.
ÖĞRENCİLERE KARİYER PLANLAMALARI İLE İLGİLİ TAVSİYELERDE BULUNDU
DÜZCE
12 Kez Görüntülendi.
METEOROLOJİ’DEN KUVVETLİ YAĞIŞ VE SOĞUK HAVA UYARISI