Kategoriler

ARTIK BAZI ŞİFRELERİN KULLANILMASI TAMAMEN YASAK

BDDK tarafından, Düzce’de binlerce ATM kullanıcısını yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme geldi. Yapılan düzenleme sonrasında bazı şifrelerin kullanılması tamamen yasaklandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi ve banka kartı dolandırıcılıklarının önünü kesmek için yeni bir adım atıldı. Artık futbol takımlarının kuruluş tarihlerini şifre olarak kullanılması tamamen yasaklandı. Artık bu şifrelerin kuruluş tarihlerinin kullanılması mümkün olmayacak.

Kredi kartı ve banka kartları üzerinden yapılan dolandırıcılık işlemlerinin önüne geçmek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) tarafından futbol takımlarının kuruluş tarihlerinin şifre olarak belirlenmesine karşı önlem alındı. Avukat Nimet Türe, “Artık taraftarlar da takımlarının kuruluş tarihini banka şifresi yapamayacak” dedi.

Daha öncesinde de doğum tarihlerinin şifre yapılmasının önüne geçildiğini fakat düzenlemenin genişletilerek hem takımların kuruluş tarihlerinin hem de tekrar edilen plakaların da şifre olarak kullanımının önüne geçildiğini söyleyen Avukat Nimet Türe, “ Kart kopyalanması, kullanılan kartla birlikte şifrenin tahmin edilebilir bir şifre olması durumunda kullanımlar çok yaygınlaştığından dolayı BDDK tarafından bir önlem alınmıştı İlk önlem doğum tarihlerinin, 1453, 1881, 1915 gibi tarihlerin, yılların şifre olarak kullanılmayacağı yönünde ve kişinin kendi doğum tarihini içeren şifrelerin kullanılmayacağı yönünde bir karar yayınlanmıştı. Ancak bu durum bu sefer taraftarların, plaka tekrarlarının yaygınlaşmasına sebep oldu ve bu taraftarların kuruluş yıllarını şifrelerine yerleştirmesi, plaka tekrarlamaları da yaygınlaştığında şifreler daha tahmin edilebilir. Kullanım hırsızlığına, dolandırılacağa konu edilmesi daha yüksek bir duruma geldiğinden genişletildi diyebiliriz” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
114 Kez Görüntülendi.
İŞ BİRLİĞİ ZİNCİRİNE GÜÇLÜ HALKA
DÜZCE
42 Kez Görüntülendi.
A TAKIMI İLE KÜLTÜR MERKEZİNDE BİR ARAYA GELDİ
ASAYİŞ
12 Kez Görüntülendi.
ÇAY OCAĞI İŞLETMECİSİ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
EKONOMİ
53 Kez Görüntülendi.
İHRACATTA REKOR TAZELEDİ
DÜZCE
11 Kez Görüntülendi.
BAYRAM TATİLİNİN SON GÜNÜNDE MESİRE ALANLARI DOLUP TAŞTI
DÜZCE
14 Kez Görüntülendi.
ANADOLU OTOYOLUNDA BAYRAM DÖNÜŞÜ YOĞUNLUĞU SÜRÜYOR
DÜZCE
14 Kez Görüntülendi.
“AVUKATLARIMIZIN ÜSTLENDİKLERİ ROL SON DERECE ÖNEMLİDİR”
ASAYİŞ
111 Kez Görüntülendi.
ACI HABER AİLELERİNE ULAŞTIRILDI
DÜZCE
25 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ KUTLANDI
ASAYİŞ
41 Kez Görüntülendi.
DÜZENLENEN OPERASYONLARDA ÇOK SAYIDA KİŞİ YAKALANDI