Kategoriler

FEN LİSESİNE PANSİYON BİNASI KİRALADI

Geçtiğimiz yıl okulu baştan aşağı yenileyen Akçakocalı hayırsever iş insanı Burhan Özdemir, babası Orhan Özdemir’in adını taşıyan Fen Lisesi’nde 400 kişilik modern konferans salonu, spor salonu, dijital kütüphane ve fuaye alanı ile dünyada bir ilk olan XR Laboratuvarını yaparak okulu cazibe merkezi haline getirdi. Burhan Özdemir son olarak, okulun pansiyon sorununu da çözerek, lisede eğitim gören öğrencilere büyük kolaylık sağladı.

Düzce’de yaptığı hayır işleri ile adından sıkça söz ettiren Akçakocalı hayırsever iş insanı Burhan Özdemir, kendisinin yaptırdığı ve babasının adını taşıyan Orhan Özdemir Fen Lisesi’nde yaşanan pansiyon sorununa da el attı.

Burhan Özdemir, Bakanlık yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonrası okulun pansiyon binası tamamlanıncaya kadar, dört katlı bir binayı Orhan Özdemir Fen Lisesi pansiyonu olarak kiraladı. Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan değerlendirme ve incelemeler sonucu binanın Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi pansiyonu olarak hizmet vermesi onaylandı. Onay sonrası binaya, Orhan Özdemir Fen Lisesi Öğrenci Pansiyonu tabelası asıldı.

PANSİYON HAZIRLANIYOR

Bakanlığın onayı sonrası, 50 kız 50 erkek toplam 100 öğrenci kapasiteli pansiyon binası için okul müdürlüğü pansiyonu hazırlamaya başladı. 34 kız, 43 erkek öğrencinin başvuru yaptığı pansiyonda toplam 77 öğrenci kalacak. Okula 500 metre uzaklıkta olan pansiyon binasının tamirat, tadilat, temizlik, boya yapılarak yatakhaneler, etüt salonları, yemekhane gibi alanların hazırlığı Burhan Özdemir tarafından yaptırılıyor. 

Kiralanan pansiyonun elektrik, doğalgaz ve su tesisatlarının bakımı da yapıldı. Okul müdürlüğü ve öğretmenlerinde destek verdiği hazırlık çalışmaları sonrası Fen Lisesi pansiyonunda kalacak öğrencilerin Pazar gününden itibaren pansiyona yerleşmeye başlayacağı bilgisine ulaşıldı.

ÖZDEMİR : “İNŞALLAH ÇOCUKLARIMIZ İÇİN FAYDALI OLUR”

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan hayırsever iş insanı Burhan Özdemir, “Hali hazırda devam eden bir pansiyon inşaatımız var. MMZ Boru sahibi Zeki Sevil abimiz, Allah ondan razı olsun, fen lisemizde okuyacak öğrenciler için, çok güzel bir iş yapmış ve pansiyon binasının yapımını üstelenmiş. Ve orada işin büyük bir kısmı bitmiş, kısa sürede kalan kısmı da tamamlanacak. Bu vesileyle Zeki Abiye çok teşekkür ediyorum. Fen Lisesi bu sene ilk mezunlarını verecek, hali hazırda birçok öğrencimiz Düzce ve yakın ilçelerden servisle geliyor. Biz istedik ki son sene bu öğrencilerimiz yollarda yorulmasın, sınava daha iyi hazırlansınlar. Zaten yeni ek hizmet binaları ile okulumuz öğrenciler için tam bir yaşam alanı oldu. Biz istedik ki öğrencilerimiz okul çıkışı da okulumuzun spor salonu, dijital kütüphane, XR laboratuvarı, atölyeler vb. bu alanlarından yararlansınlar.  Zaten okul idaremiz ve öğretmenlerimiz devamlı çocuklarımızın yanındalar, onları her türlü desteği veriyorlar. İnşallah çocuklarımız için faydalı olur “ dedi.

Yapımı tamamlanan 400 kişilik modern konferans salonu, spor salonu, dijital kütüphane ve fuaye alanı ile dünyada bir ilk olan ve MEB tarafından Pilot Uygulama Okulu ilan edilen XR Laboratuvarının (Metaverse) yeni eğitim öğretim yılında hizmete açılmasıyla, Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi’nin sadece bölgenin değil tüm Türkiye’nin en etkili okulları arasında olması bekleniyor.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SAĞLIK
12 Kez Görüntülendi.
FİRMA HAKKINDA ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI…
EKONOMİ
12 Kez Görüntülendi.
“TMO’NUN 45 GÜNLÜK ÖDEME TAKVİMİ ÜRETİCİLERİ MAĞDUR EDİYOR”
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI…
ASAYİŞ
16 Kez Görüntülendi.
SÜRÜCÜSÜ ÇARESİZCE ARACIN BAŞINDA BEKLEDİ
SAĞLIK
11 Kez Görüntülendi.
ÖLÜ BALIKLAR SUYUN YÜZEYİNE ÇIKTI
EĞİTİM
10 Kez Görüntülendi.
FEN LİSESİNE PANSİYON BİNASI KİRALADI
DÜZCE
20 Kez Görüntülendi.
PATİ.AKÇAKOCA.BEL.TR” DEVREDE
SİYASET
9 Kez Görüntülendi.
BADANOZ YÖNETİM KURULUNU OLUŞTURDU…
SİYASET
14 Kez Görüntülendi.
“SEN NE TENEKE ADAMSIN TANJU ÖZCAN”
SAĞLIK
8 Kez Görüntülendi.
DERE YATAĞINDAKİ ATIKLARI JANDARMA EKİPLERİ ÇIKARTTI