Kategoriler

“SEN NE TENEKE ADAMSIN TANJU ÖZCAN”

Düzce’ye bağlı Samandere ve Sinekli Yaylaları güzergahından, turizm harikası Abant’a giden yolda yıllar önce başlatılan çalışmalar devam ederken, bu çalışmalara tepki gösteren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye “Bu yolu sana açtırmam” diyerek cevap vermişti. Özcan’ın bu tutarsız açıklamasına AK Parti Düzce eski İl Başkanı Saim Tut’tan çok sert tepki geldi. Tut, “Şimdi boş beleş şovmen Tanju naylonluğu apaçık bir Köroğlu edasıyla kameralar karşısına geçip ''orman katliamı yaptırmam'' diyerek güya çevrecileri yanında olmaya zorluyor. Diğer taraftan, rutin yoldaki esnafı bu dağ yolunun genişletilmesi nedeniyle, gelir kaybedecekleri savıyla korkutarak harekete geçmeye davet ediyor” diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Düzce Dağı” tartışmalarının ardından, gündemde kalabilmek için Düzce’ye bağlı Samandere ve Sinekli Yol güzergahı üzerinden Abant’a giden yolda başlatılan iyileştirme ve genişletme çalışmaları üzerinden Düzce Belediye Başkanı Dr. Özlü’yü hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.  “Bu yolu sana açtırmam” diyerek devleti yok sayan Özcan’ın bu açıklamaları Bolu’da da tepkiyle karşılandı. 

“Be hey aymaz adam; o yol tarih boyunca var zaten”

Konu ile ilgili kaleme aldığı yazıyı sosyal medya üzerinden paylaşan AK Parti Düzce eski İl Başkanı Saim Tut, Tanju Özcan’ın bu açıklamalarına çok sert yanıt verdi. Özcan’ın şovmenlik peşinde olduğunu ifade eden Tut,  “Bu kendine Bolu Beyi mi, yoksa Köroğlu mu rolü keseceğine halen karar verememiş ve şizofrenik derecede tutarsızlıklar gösteren Tanju kişisi, Düzce yayla sınırlarından Abant'a yol açtırmam diye yırtınıyormuş.  Be hey aymaz adam! O yol uzun tarih boyunca var zaten ve Samandere- Sinekli güzergahı üzerinden direkt Abant'a rampa aşağı inilir ve benim de epey kez bu dar yolu kullanmışlığım vardır” dedi.

“Bu yolun ne Özlü ile ne de Özcan’la alakası var”

Abant’a giden yolun yıllardır var olduğuna dikkat çeken Tut, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“ Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün ''Düzce Dağı'' çıkışı - ki bu teze katılmadığımı daha önce belirtmiştim-sonrası verdiği abuk subuk cevaplarla ezik kalması ve sırf bu nedenle de kendisine kamuoyu nezdinde Faruk Özlü'ye karşı üstün gelecek bir çıkış argümanı araması sanırım Sayın Özcan'ı daha çok saçmalamaya yöneltiyor. Aslında meselenin ne Faruk Özlü, ne de Tanju Özcan'la hiç bir alakası, ilgisi ve münasebeti yoktur. Konu Orman Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı arasındaki protokollerle ilgilidir. Dağ turizminin geliştirilmesi ve destinasyon ulaşımlarının kolaylaştırılması bağlamında, ilgili valilik ve il genel meclislerinin talepleri doğrultusunda söz konusu bakanlıklar yukarıda bahsettiğim yolun genişletilmesini onaylayıp denetimli kaynak sağlamışlardır. Değilse bu tür bölgelerde izinsiz hiç kimse çalı bile kesemez! Olsa olsa Sayın Özlü siyasi bir kişilik olarak bu projenin gerçekleşmesi için, nüfusunu haklı olarak etkili bir şekilde kullanmıştır.”

“Boş beleş şovmen”

Şimdi boş beleş şovmen Tanju, naylonluğu apaçık bir Köroğlu edasıyla kameralar karşısına geçip ''orman katliamı yaptırmam'' diyerek güya çevrecileri yanında olmaya zorluyor. Diğer taraftan, rutin yoldaki esnafı bu dağ yolunun genişletilmesi nedeniyle, gelir kaybedecekleri savıyla korkutarak harekete geçmeye davet ediyor. Hatta kimse ses çıkartmaz ise iş makinalarıyla önlerine çıkıp bu çalışmaları durdurma tehdidinde bulunuyor.

“Bu kadar teneke adam olabileceğini hakikaten tahmin etmezdim”

Tanju efendi, bu kadar teneke bir adam olabileceğini hakikaten tahmin etmezdim. Abant ve dağlar senin mahallen mi? ‘Bolu merkez belediye başkanı seçildin’ diye Bolu'nun bağımsız bir devlet falan mı olduğunu düşündün? Biz Düzce'nin ayrı ve özerk bir yapısı olduğunu düşünmediğimiz gibi, Bolu ahalisi ile akraba ve dost olduğumuzu biliyoruz. Bolulular da tam da böyle düşünür.

 “Bu adamı nasıl başkan seçiyorsunuz Bolulu kardeşlerim”

Sırf Faruk Özlü ile didişeceğim diye, tüm bölge dağ turizmine muhteşem canlılık getirecek bir ulaşım-erişim projesini spekülasyon meselesi yapman, esasen senin hiç güvenilmez ve halkının çıkarlarını zerre umursamayan bir kişilik olduğunu açıkça ortaya koyuyor.Şimdi emin ol o mevcut yol genişletilip, tüm Türkiye'nin ve dünyanın bir turizm yolu olarak hizmete girecektir.  Çok büyük konuşuyorsun Tanju; maçan yiyorsa tüm belediye iş makinalarınla devlete karşı dikil ve engelle bakalım!  Çok ayıp çok!.. Böyle bir adamı nasıl belediye başkanı seçiyorsunuz ey sevgili Bolulu dostlarım? Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu.”

Milletvekili Akgül’de Özcan’ı hedef aldı

“Konum atayım Bolu’ya gel”

Başkan Tanju Özcan'ın Düzce'den Abant'a açılan yola giderek, 'bu yolu açtırmam' şeklinde yaptığı çıkıştan sonra MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül Özcan'a, "o yol açılmaya başladığında sen milletvekiliydin" diyerek” Özcan’ın açıklamalarının tutarsız olduğunu kaydetti.

 Akgül'de, başkan Özcan'a seslenerek, "Abant yolu - Düzce yolu diye milleti oyalamayın. Sayın Bolu Belediye Başkanı ilimize gel. İstersen konum atayım. O yol sen milletvekili olduğun dönemde açılmıştı. Hatta sen milletvekili iken Abant girişi Boluspor’dan alınmıştı. Ağaç kesme işlemine gelince Orman Genel Müdürlüğünün çalışmasını ağaç katliamı olarak göstermende ayrı bir komedi gerçekten. Belediye Başkanlığından başka her işi yapıyorsun be başkan..!" ifadelerine yer verdi.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SAĞLIK
12 Kez Görüntülendi.
FİRMA HAKKINDA ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI…
EKONOMİ
12 Kez Görüntülendi.
“TMO’NUN 45 GÜNLÜK ÖDEME TAKVİMİ ÜRETİCİLERİ MAĞDUR EDİYOR”
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI…
ASAYİŞ
16 Kez Görüntülendi.
SÜRÜCÜSÜ ÇARESİZCE ARACIN BAŞINDA BEKLEDİ
SAĞLIK
11 Kez Görüntülendi.
ÖLÜ BALIKLAR SUYUN YÜZEYİNE ÇIKTI
EĞİTİM
10 Kez Görüntülendi.
FEN LİSESİNE PANSİYON BİNASI KİRALADI
DÜZCE
20 Kez Görüntülendi.
PATİ.AKÇAKOCA.BEL.TR” DEVREDE
SİYASET
9 Kez Görüntülendi.
BADANOZ YÖNETİM KURULUNU OLUŞTURDU…
SİYASET
14 Kez Görüntülendi.
“SEN NE TENEKE ADAMSIN TANJU ÖZCAN”
SAĞLIK
8 Kez Görüntülendi.
DERE YATAĞINDAKİ ATIKLARI JANDARMA EKİPLERİ ÇIKARTTI