Kategoriler

ÖZCAN: 100 YILLIK LİSE KÜÇÜK DÜŞÜRÜLÜYOR

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nin adının “Düzce Lisesi” olarak değiştirilmesinin ardından gelen tepkiler üzerine bu karardan geri dönülmesi gündemdeki yerini koruyor. Lisenin adının değiştirilmesi kararından geri dönülmesine tepki gösteren CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, “100 yıllık lise küçük düşürülüyor. Bu lisenin Düzce için öneminin büyüklüğünü, aziz şehitlerimizin anılarıyla karıştırma çabası içine girenleri şiddetle kınıyorum” dedi.

Düzce Şehitler Anadolu Lisesi’nin adı, kamuoyundan gelen talepler üzerine “Düzce Lisesi” olarak değiştirilmişti. Ancak sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine, bu karardan geri dönüldü. Konu ile ilgili alınan karara tepki gösteren CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, köklü bir tarihe sahip olan lisenin popülizme kurban edildiğini savundu.

Düzce Lisesi adının yeniden geri verilecek olmasının tüm Düzceliler tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Özcan, “Popülizmin etkisine kapılmış bazı kimseler konuyu başka yerlere çekerek hamasetle kamuoyunda baskı yarattılar ve bu karardan vazgeçilmesine neden oldular” diye konuştu.

Lisenin adının “Düzce Lisesi” olarak değiştirilmesinin doğru bir karar olduğunu ifade eden Özcan şöyle devam etti;

“Binlerce öğrenci yetiştirmiş, vatanını ve milletini seven önemli insanlar çıkarmış, 100 yıllık tarihiyle Düzce’nin sembollerinden biri olmuş Düzce Lisesi’ni küçük düşüren bu tartışmaları doğru bulmuyorum. Doğru alınmış ve sevindirici bir karardı. Bu karardan vazgeçilmesi Düzceli hemşerilerimiz tarafından da hoş karşılanmadı. Yetkilileri bu kararı tekrar gözden geçirmeye ve Düzce’ye yakışanı yapmaya davet ediyorum.”

AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARI DA, DÜZCE LİSESİ DE EBEDİYEN YAŞATILMALI

“Düzce Lisesi bu şehrin mihenk taşıdır, hafızasıdır, anılarıdır, ifadelerini kullandı. Bu lisenin Düzce için öneminin büyüklüğünü, aziz şehitlerimizin anılarıyla karıştırma çabası içine girenleri şiddetle kınıyorum, açıklamasında bulunan Özcan şunları söyledi:

15 Temmuz hain FETÖ darbe kalkışmasında canı pahasına sokağa dökülen ve vatanı için şehit olan vatandaşlarımızın aziz hatıraları önünde elbette saygıyla eğiliyoruz. Ancak Şehitlerimizin anılarını da yaşatırız, Düzce Lisesi’nin anılarını da. Yaratıcı ve toplumu memnun edici çözümler bulunabilir. Demokraside çareler tükenmez. Düzce Lisesi de, cesur şehitlerimiz de Düzcelilerin hafızasından çıkmayacak iki farklı konudur. Gereği yapılmalıdır.”

HABER: Savaş ARI

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
16 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA SOKAK SATICISI YAKALANDI
EKONOMİ
14 Kez Görüntülendi.
GECE YARISINDAN İTİBAREN İSTASYONLARDAKİ TABELA DEĞİŞİYOR
YAŞAM
22 Kez Görüntülendi.
METEOROLOJİ’DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
EKONOMİ
29 Kez Görüntülendi.
BENZİN VE MOTORİNE BÜYÜK ZAM YOLDA
DÜZCE
33 Kez Görüntülendi.
“BİZ BU ÜLKENİN VATANDAŞI DEĞİL MİYİZ?”
DÜZCE
15 Kez Görüntülendi.
BEBEĞİ AKAN TRAFİKTE MOTOSİKLETİN ÖNÜNDE TAŞIDI
SAĞLIK
42 Kez Görüntülendi.
“ÖĞRENCİLERE DOMUZ ETİ YEDİREN FİRMAYA NE CEZA VERİLDİ?”
DÜZCE
8 Kez Görüntülendi.
GÜNDÜZ ZEMZEM İKRAM EDİP, AKŞAM RAKI İÇENLER!
DÜZCE
19 Kez Görüntülendi.
VALİ ASLAN HUZUREVİ SAKİNLERİNİN DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİĞE KATILDI
ASAYİŞ
47 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA YARALI VAR