Kategoriler

BİR ÜRETİCİ DAHA AĞAÇLARI KESTİ

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde artan maliyetler, işçi ücretleri ve açıklanan fiyatlara kızan bir üretici daha fındık bahçesini kesti. Daha önce de Perşembe ve Zonguldak’ta üreticiler fındık bahçelerini kesmişti.

Daha önce Ordu'nun Perşembe ve Zonguldak'ın Alaplı ilçelerinde fındık fiyatına tepki olarak bahçelerinde ki fındık ağaçlarını kesen kesen üreticilere bir yenisi daha eklendi.

Ordu'nun Kabadüz ilçesi Özlükent mahallesinde Hasan Bodur adlı üretici, bölgede fındık toplama işlemleri devam ederken bahçesindeki ağaçları kesti.

Artan maliyetler, işçi parası ve fındık fiyatından şikayet eden Bodur, “Fındığı kesinde darı dikin diyorlardı, hasılat ona vardı. Kesip mısır ekeceğim. Fındığımızın değerini alamadık. Ürünümüzü alamadık, fındık olsa bile para etmedi. 82.5 TL fiyat verildi. Ben de böyle kestim. Daha gerek yok Yani. Bizi bitirdiler. Bizi sattılar dış ülkelere. Dış ülkelerde bu fındığın fiyatı 250-300 lira. Burada ise 82 lira. 82 liradan geçmiyor ki elimize, 65 liradan geçiyor”  dedi.

Öte yandan, fındık taban fiyatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Giresun kalite 84 Lira, levant kalite için ise 82.5 lira olarak açıklanmıştı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
6 Kez Görüntülendi.
FEN LİSESİNE PANSİYON BİNASI KİRALADI
DÜZCE
18 Kez Görüntülendi.
PATİ.AKÇAKOCA.BEL.TR” DEVREDE
SİYASET
6 Kez Görüntülendi.
BADANOZ YÖNETİM KURULUNU OLUŞTURDU…
SİYASET
10 Kez Görüntülendi.
“SEN NE TENEKE ADAMSIN TANJU ÖZCAN”
SAĞLIK
5 Kez Görüntülendi.
DERE YATAĞINDAKİ ATIKLARI JANDARMA EKİPLERİ ÇIKARTTI
ASAYİŞ
11 Kez Görüntülendi.
POLİS EKİPLERİ 3 ŞÜPHELİYİ YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI
SAĞLIK
10 Kez Görüntülendi.
DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK
DÜZCE
8 Kez Görüntülendi.
CHP’LİLERDEN COŞKULU KUTLAMA
EKONOMİ
8 Kez Görüntülendi.
AKÇAKOCA’DA TÖREN DÜZENLENECEK…
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
İSTİKLAL JANDARMA KARAKOLU HİZMETE AÇILDI