Kategoriler

SARICAN:PROVOKATÖRLERE FIRSAT VERİLMEYECEK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Düzceliler’e armağanı olan ve kenti dünyaya tanıtmayı hedefleyen Dünya Düzce Günleri’nin her aşamasıyla titizlikle ilgilenen Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Burçin Sarıcan, Öncü TV’nin ‘Güne Merhaba’ programında bu yıl güvenlik tedbirlerinin üst düzeyde alındığını açıkladı.Günlerdir sahada etkin çalışma yürüten kolluk kuvvetlerinin 3 noktada arama yapacağını vurgulayan Sarıcan, ‘Ne kesici, delici alete ne de alkollü şahıslara geçit verilmeyecek!’ diyerek sağladığı destek dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Yunus Emre Ünveren’e teşekkür etti. Etkinliğin yapılacağı Anıtpark Meydanı’nda kameralarla takip sistemi oluşturulduğunu vurgulayan Sarıcan, ayrıca konser bitiminde meydanda tek bir vatandaş kalmayana kadar belediye araçlarının ulaşım hizmeti vereceğini duyurdu.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle ilkigeçen yıl düzenlenen Dünya Düzce Günleri’nin ikincisi bugün Semicenk konseri ile başlıyor. Bu yıl da festival havasında geçmesi beklenen etkinlik, 1-8 Ağustos tarihlerinde Anıtpark Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Burçin Sarıcan’ın her aşamasıyla titizlikle ilgilendiği organizasyonda bu yıl da ünlü isimleri Düzceliler ile bir araya gelecek.
Hüsnü Şenlendirici’den Niran Ünsal’a, Burak King’den Demet Akalın’a her yaştan vatandaşa hitap edecek şarkıcılar sahne alacak.

Düzce Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve her yıl ağustos ayının 1’i itibariyle başlayarak 8 gün boyunca sürecek olan Kültür İşleri Müdürlüğüsorumluluğundaki Dünya Düzce Günleri’ni Öncü TV’nin Güne Merhaba programında anlatan Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Burçin Sarıcan, geçen yıl yaşanan tatsız olaylara mahal vermemek için güvenlik açısından çok sıkı tedbirler alındığını açıkladı.

‘Dünya Düzce Günleri sadece bir konserden ibaret değil’

İlk olarak ‘Dünya Düzce Günleri’ etkinliğinin nasıl doğduğunu anlatan Sarıcan, şunları kaydetti: “Faruk bey (Faruk Özlü) özellikle Düzce'nin çok güzel bir şehir olduğunu ve Düzce'nin, güzelliklerinin tanıtılması gerektiğini ifade ediyordu. Ben göreve gelmeden önce, Faruk bey bana 'Bizim Düzce'yi tanıtmamız lazım.Burçin bey bir sürü projemiz var ama önemli olan Düzce'nin tanıtılması, turizm skalasında kendine düşen payı alması, esnafımızın yüzünü güldürmek.' dedi. Bu anlamda bu etkinlik, Düzce'yi hareketlendirmek amacıyla, çok büyük bir projedir. Düzce'yi tanıtacağımız, her şeyden önce, birlikte eğlenme kültürünü oturtabileceğimiz, Düzceliler’in huzur içinde, güvenlik içinde olacağı, böyle bir düşünceyle başladı plakamıza istinaden. Düzce, sadece Düzce'den ibaret değil. Dünyada bir sürü Düzceli yaşıyor. Düzceli sanatçılarımız da kendi memleketleri için mesaj yayınladılar, etkinliklerimize de katıldılar. Bu bizim bakış açımızın farklılığını gösteriyor. Düzce'den marka isimlerin çıkması, bizi daha mutlu ediyor. Dünya Düzce Günleri sadece bir konserden ibaret değil başka bir eğlenceden ibaret değildir.”

Etkinlikler 8 günü de aşacak

Bölgenin en uzun soluklu organizasyonu olan Dünya Düzce Günleri’nin sadece 8 günle de sınırlı kalmayacağını söyleyen Sarıcan, şöyle devam etti:

“Etkinliklerimizi sıcaktan dolayı uzatacağız. Açık hava sinemaları olacak akabinde, gez gör turlarımız olacak. Bu etkinlikler böyle uzun soluklu devam edecek.

Çevre illerden Bolu, Sakarya, İstanbul hatta Ankara'dan buraya geliyorlar. Yani dolayısıyla sadece Düzce'den değil Düzce dışından da misafirlerimiz geliyor. Düzce esnafı misafirlerimizi çok iyi bir şekilde ağırlar.”

“Üst düzey güvenlik” vurgusu

“Bu sene güvenlik önlemlerini de üst düzeyde tutacağız.” diyerek istenmeyen olaylara geçit verilmemesi için her türlü önlemin alındığının altını çizen Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Burçin Sarıcan, “Ben buradan emniyet müdürümüze emniyet teşkilatımızın kıymetli mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Şu anda 3 gündür çalışıyorlar, ciddi bir mesai harcıyorlar ve geniş çaplı bir çalışma var. 3 tane arama noktası olacak asla kesici yanıcı alkollü hiçbir şey giremeyecek kameralarla takip edilecek bu sene anında hukuki mücadele başlatacağız yani orada gelip provokatörlük yapmaya kalkanlara anında hukuki mücadeleye başlatacağız. Alanın dışında da olsa, biz asla bu tür olaylara müsaade etmeyeceğiz hukuki anlamda yapılabilecek en ağır yaptırımlar nasıl yapılıyorsa öyle yapacağız.” dedi.

“Konser alanında bir kişi kalmayana kadar araçlarımız hizmet verecek”

Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü olarak Düzce turizmine katkı sağlamak için projeler ürettiklerini belirten Sarıcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Düzce turizmde hak ettiği payı alacak. Çok daha güzel, çok daha mükemmel günler olur diye düşünüyorum. Bu tür etkinlikleri sıklaştıracağız. Özellikle hafta sonları hemşehrilerimiz, aileleri ile güzel vakit geçirsinler diye ortam hazırlayacağız.

 Bu organizasyonları yaparken bir plan dahilinde yapıyoruz. Bu plan dahilinin içerisinde çalışma arkadaşlarımız; zabıta müdürlüğümüz, destek hizmetleri müdürlüğümüz, Ulaşım A.Ş, vatandaşın ulaşımını sağlayan birimlerimiz de entegre oluyor.Aslında komple yaptığımız bir değerlendirme de ulaşımdaki arkadaşlarımız, bütün araçlarını takviye ediyorlar.Konser alanında bir kişi dahi kalmayana kadar, bütün araçlarımız hemşehrilerimiziulaşmak istedikleri yerlere ulaştıracak.”

“Maliyetin kat be katfazlasıDüzce'ye yatırım olarak geri gelecek”

Düzce Belediyesi’nin etkinlik için sponsorlardan destek aldığını da sözlerine ekleyen Sarıcan, “Bu etkinliklere yapılan maliyetlerabartıldığı gibi yüksek maliyetler değil. Bunu en az seviyeyedüşürecek şekilde organizasyonumuzu yaptık. Biz burada harcayacağımız maliyetin kat be katfazlasını Düzce'ye yatırım olarak geri gelecek şekilde sponsorluk anlaşmaları yaptık. Her anlamda da sponsorlarımız var.” dedi.

Etkinlik takvimi

2 Ağustos Çarşamba günü rap şarkıcısı Motive’nin Düzceliler ile buluşacağı etkinliklerin üçüncü gün sanatçısı ise Türk Pop Müziği’nin ünlü ismi Niran Ünsal olacak. 4 Ağustos Cuma günü Karadeniz rüzgarının eseceği etkinliklerde Bilal Hancı ve Volkan Arslan, Düzceliler ile biraya gelecek.Dünya Düzce Günlerinin 5 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek olan beşinci gününde rap müziğinin sevilen isimleri Burak King ve Tefo-Seko gençlerle buluşurken, 6 Ağustos Pazar günü ise ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici Düzceliler’e resital sunacak.Etkinliklerin yedinci gününde pop müziğin öne çıkan isimlerinden biri olan Bilal Sonses ile coşacak olan Düzceliler, etkinliklerin finalinin yapılacağı 8 Ağustos Salı günü ise pop müziğinin güçlü sesi Demet Akalın konseri ile unutulmaz bir akşam yaşayacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
23 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA YARALI VAR
ASAYİŞ
16 Kez Görüntülendi.
AZILI SUÇLU POLİS EKİPLERİNİN OPERASYONU İLE YAKALANDI
SAĞLIK
16 Kez Görüntülendi.
FİRMA HAKKINDA ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI…
EKONOMİ
13 Kez Görüntülendi.
“TMO’NUN 45 GÜNLÜK ÖDEME TAKVİMİ ÜRETİCİLERİ MAĞDUR EDİYOR”
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI…
ASAYİŞ
19 Kez Görüntülendi.
SÜRÜCÜSÜ ÇARESİZCE ARACIN BAŞINDA BEKLEDİ
SAĞLIK
11 Kez Görüntülendi.
ÖLÜ BALIKLAR SUYUN YÜZEYİNE ÇIKTI
EĞİTİM
11 Kez Görüntülendi.
FEN LİSESİNE PANSİYON BİNASI KİRALADI
DÜZCE
21 Kez Görüntülendi.
PATİ.AKÇAKOCA.BEL.TR” DEVREDE
SİYASET
9 Kez Görüntülendi.
BADANOZ YÖNETİM KURULUNU OLUŞTURDU…