Kategoriler

HASAN GÜNDEN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Düzce Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda devreye sokulan Ulaşım planıyla birlikte şehir için araç sayıları artırıldı sefer sayıları çoğaltıldı ama vatandaşların, mağduriyet ve şikâyetleri bitmedi. Öncü Haber Ekibi, bu şikâyet ve talepleri, Ulaşım AŞ’nin en tepesindeki isim olan Başkan Yardımcısı Hasan Günden’e sordu. Öncü Haber’e konuşan Günden, “okullar kapalı olduğu için mevcut araçlarımız yeterli. Okulların açılacağı tarihe kadar yeni araçlarımızı filomuza katarak mağduriyetleri çözüme kavuşturacağız” dedi.

Düzce’nin her geçen artan nüfusu ve Düzce Üniversitesinin yüzde yüz doluluk oranına ulaşması, vatandaşların toplu olarak faydalandıkları hizmetlerde de bir takım plansız aksamalara neden oldu.

Bu olumsuzlukların en yoğun hissedildiği alanların başında ise günde 50 bin kişinin kullandığı toplu ulaşım araçları oluyor.

Bununla birlikte artan yakıt maliyetleri de göz önünde bulundurulduğunda, hem ulaşım maliyetlerini düşük tutmak hem de vatandaşları mağdur etmemek amacıyla Ulaşım AŞ Genel Müdürü Levent Sivrikaya ve ekibi hummalı bir çalışma yürütürken, bir yandan da vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetleri bizzat değerlendiriyor.

Öte yandan vatandaşlar tarafından Haber Merkezimize yapılan şikâyetler üzerine, Düzce toplu ulaşımın en tepesindeki isim Belediye Başkan yardımcısı Hasan Günden’e mikrofon uzattık.

Konuya ilişkin olarak Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan Günden, şunları söyledi:

“Ulaşımla alakalı eski sorunlar çözülüyor, yeni sorunlar ekleniyor… Mutlaka sorunları yaşıyoruz.

Bununla alakalı olarak şunu söyleyeyim: bizim ‘Uğur Böceği’ adını verdiğimiz 6 metrelik olan 124 aracımızla sahadayız. Bundan 1 yıl önce bu sayı 110’du şu an 124 yaptık. Bu 124 araca ilave olarak, 5 adet 18 metre körüklü otobüsümüz, 14 adet 12 metrelik, 3 tane de 8 buçuk metrelik aracımız var şu an sahada…

Yoğunluk, sabah okul saatleriyle akşam iş ve okul çıkış saatlerinde yaşanıyor. Gündüzleri o yoğunluk çok yok. Bu araçlarımız mevcut taşıma için şu anda yeterli.

BAŞKAN ÖZLÜ YENİ ARAÇ ALIMI İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Okullar açıkken günlük yolcu sayımız, 42 – 45 bin civarında olurken, okullar kapalıyken bu sayı 32 – 35 bin civarına düşüyor.

Tabii bununla beraber yolcu sayımız sürekli artıyor. 20 binlerden başladığımız yolcu sayımız 50 binlere dayandı şu an, biz de sürekli bu doğrultuda kendimizi yeniliyoruz.

Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün önümüzdeki Eylül ayında okulların açılmasına yakın, yeni talimatı, 8 buçuk metrelik otobüslerden satın almakla alakalı çalışmaların başlatılmasına yönelik.

Otobüs filomuza bu yeni otobüslerden almak için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu satın almayla birlikte sabah ve akşam saatlerinde oluşan yoğunluğu büyük ölçüde aşmış olacağız.

Karma olarak tabir ettiğimiz bir modele geçiş yapıyoruz. Yoğunluğun ve yolcunun çok olduğu saat ve duraklarda bu yeni alacağımız büyük otobüsleri devreye sokarak o yoğunluğu büyük oranda bitirmeyi hedefliyoruz.

Şu an mevcut filomuz Eylül ayına kadar yetecek. Eylül ayından sonra da Allah nasip ederse yeni araçlarımızı filomuza dâhil ederek bu yoğunluğu aşacağız.

“Şoförlere, otobüs dolu da olsa her durakta durun talimatı verdik”

Duraklar meselesiyle alakalı da biliyorsunuz araçlara şöyle talimat veriyoruz: ‘siz şartlar ne olursa olsun her durakta durun, otobüs yoğun da olsa durun, vatandaş binip binmeyeceğine kendi karar versin ama otobüs dolu diye durmamazlık yapmayın. Onlar da bu talimatı uyguladıkları için, otobüsün içindeki yolcuların bundan şikâyetçi olmaları normal ama şoförlerimiz bizim vatandaş odaklı talimatımızı yerine getiriyorlar.

“Araç kamera kayıtlarını sıkı takip ediyoruz”

Denetim merkezimizde kameraları sürekli takip ediyoruz. Yoğunluk görüldüğünde ek seferleri devreye sokuyoruz, vatandaşlarımızı mağdur etmemek için üst düzey çaba sarf ediyoruz. Ama tabii ne kadar çaba gösterirsek gösterelim, bu sonuçta şehir içi ulaşım…

“Şehir içi ulaşımın doğasında olan sorunları en aza indirmeye çalışıyoruz”

Bütün vatandaşlarımızın koltukta yolculuk etmesini elbette isteriz ama ona göre de maliyetimiz artar bu da bilet fiyatlarına yansır. Düzce’de en uzak mesafe 25-30 dakika sürüyor en fazla. Birinci önceliğimiz vatandaşlarımızın gideceği yere vaktinde gitmesi.

“Beyaz masaya ulaşan şikâyetlere anında müdahale ediliyor”

Vatandaşlarımız tarafından Beyaz Masa’ya gelen şikâyetler anında Ulaşım AŞ’ye iletiliyor. Otobüs numarası ve saatinden yola çıkarak araç kamera kaydı inceleniyor. Vatandaşımızın şikâyetinde haklı olduğu tespit edildiği an, iletişime geçilerek mağduriyeti gideriliyor ve o mağduriyeti oluşturan şoföre cezai müeyyide uygulanıyor.

ULAŞIM AŞ İHBAR HATTI: 0532 170 76 81

Beyaz Masa haricinde bizim bir de ihbar hattımız var. Oraya da direk görüntü gönderebilir, şikâyetlerini iletebilirler. Gelen bütün şikâyetler titizlikle incelenir ve gereği anında yapılır.

İnsanın olduğu yerde sorunlar da muhakkak oluyor. Günlük 50 bine yakın yolcu taşıyoruz, muhakkak sorunlar da olacaktır ama bizim için önemli olan vatandaşımızın memnuniyeti. Bunun için, İhbar hattımızı takip eden, otobüslerin kamera görüntülerini takip eden ekibimiz var. Her an takip ediyorlar, olumsuz bir durum yaşandığında anında müdahale ediliyor.

“İnsan bazen sinirli olabilir, önemli olan art niyetli olunmaması”

Tabii bazen insanın ruh hali de bu konuda etkili oluyor. Vatandaşımız o anda bir şeye kızmış olabiliyor, sinirli olabiliyor. Şoförümüz de insan, onun da bir ruh hali var canı sıkkın olabiliyor.

Biz bu konuda tabii ki vatandaşımızın tarafından yaklaşıyoruz konuya ve şoförlerimize ne olursa olsun vatandaşla asla münakaşaya girmemeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz.

“Ulaşım planımız Türkiye ve Kıbrıs’ta örnek alınıyor”

Biz içinde bulunduğumuz için farkına varamıyoruz ama toplu ulaşım gerçekten Dünyanın her yerinde çok ciddi sorun. Büyükşehirlerde insanlar saatlerce yolculuk yapıyor toplu ulaşım araçlarında.

Mesela Karabük Belediyesi, ulaşım sistemimizi uygulamak istediklerini ifade etti. Biz de danışma ekibimizi kurarak yönlendirdik. Karabük de bizim geliştirdiğimiz sistemi uygulayacak. Erzincan Belediyesi, son Başbakanımız Binali Yıldırım Bey’in bizi tavsiye etmesi üzerine bizimle iletişime geçerek bu sistemi kendilerine öğretip kurmamızı talep etti.

Tabii biz içerisinde olduğumuz için ufak tefek sorunlar vatandaşlarımızın tepkisine neden olabiliyor ama inanın diğer şehirlerde durum çok daha vahim ve büyük bir sorun.

Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Ulaştırma Bakanı, Düzce Ulaşım modelini Kıbrıs’ta uygulamak üzere Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü ile protokol imzaladı…

“Sorunlar olabilir, bunları birlikte aşacağız”

Büyükşehirlerde görüyoruz, araçlar bakımsız, sürekli arıza yapıyor, minibüs şoförleri paralarını alamıyor, vatandaşlar büyük mağduriyetler yaşıyor. Hamdolsun bizde böyle sorunlar yok. Ufak tefek eksikler sorunlar mutlaka oluyor, olacaktır da. Ama biz gördüğümüz anda direk müdahale ederek bunları çözmeye çalışıyoruz.

Vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz.”

Haber – Ahmet Çelik

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
24 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA YARALI VAR
ASAYİŞ
16 Kez Görüntülendi.
AZILI SUÇLU POLİS EKİPLERİNİN OPERASYONU İLE YAKALANDI
SAĞLIK
17 Kez Görüntülendi.
FİRMA HAKKINDA ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI…
EKONOMİ
14 Kez Görüntülendi.
“TMO’NUN 45 GÜNLÜK ÖDEME TAKVİMİ ÜRETİCİLERİ MAĞDUR EDİYOR”
ASAYİŞ
15 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI…
ASAYİŞ
20 Kez Görüntülendi.
SÜRÜCÜSÜ ÇARESİZCE ARACIN BAŞINDA BEKLEDİ
SAĞLIK
11 Kez Görüntülendi.
ÖLÜ BALIKLAR SUYUN YÜZEYİNE ÇIKTI
EĞİTİM
11 Kez Görüntülendi.
FEN LİSESİNE PANSİYON BİNASI KİRALADI
DÜZCE
21 Kez Görüntülendi.
PATİ.AKÇAKOCA.BEL.TR” DEVREDE
SİYASET
9 Kez Görüntülendi.
BADANOZ YÖNETİM KURULUNU OLUŞTURDU…