Kategoriler

'AKÇAKOCA BELEDİYESİ FELAKETİ YAŞIYOR'

Öncü TV'nin ‘Kitabın Ortasından’ programına konuk olan Akçakoca'nın CHP'li eski Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ‘Akçakoca Belediyesi'nde şu anda bir felaket yaşanıyor, korkunç bir israf var.' diyerek, Başkan Okan Yanmaz'ın kötü yönetimine işaret etti. Oğlunun aksine baba Hüseyin Yanmaz döneminde Akçakoca'nın en parlak yıllarını yaşadığını vurgulayan Albayrak, "Hüseyin Yanmaz gelmiş, belediyemizi belediye haline getirmiş, yolu izi olmayan yerlerin yolunu açmış. Bu işi seven bir adam, bir vefasız evlat geliyor, bu 40-50 yılda edinilmiş tüm malları yok pahasına satıyor." dedi.

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu, Öncü TV ekranları, 100.2 Radyo Öncü ve Kent Radyo aracılığıyla geniş kitlelere ulaşan ‘Kitabın Ortasından’ programının son yayınlanan bölümüne, Akçakoca'nın CHP'li eski Belediye Başkanı Fikret Albayrak konuk oldu.

Programda, Akçakoca Belediyesi’nin içinde bulunduğu ekonomik krizi, “Yaz geldi ama zabıtaların üzerinde kışlık kıyafetler var. Belediyenin zabıta personeline yazlık kıyafet alacak durumu yok” sözleri ile anlatan Albayrak, kendi başkanlık döneminde ise Akçakoca’nın en parlak yıllarını yaşadığını belirtti.  

“Benim dönemimde Akçakoca altın yıllarını yaşadı”

Kendisinin başkanlık döneminde, ilçenin sorunlarının üzerine kararlılıkla gittiğinin altını çizen Albayrak, “Su alt yapısını yenilerken turizme ciddi bir zarar vermek zorunda kaldım. Alt yapının yenilenmesi gerekiyordu. Sabırsız insanlarımız tarafından turizmde ciddi bir sıkıntı ortaya koydum. 2009’da geldiğimizde Akçakoca’nın her tarafı dökülüyordu. Herkes kendi bölgesinde, kendi cumhuriyetini ilan etmiş, büyük bir dengesizlik hakimdi Akçakoca’mızda. Onlara yeniden bir heyecan vermek gerekiyordu. Şöyle bir baktığımızda 50 yıldır çözülemeyen 7 tane sorun tespit ettik. Bunlar çözülemezse Akçakoca’nın önünün tıkalı olduğunu gördük. Bu sorunları çözmekle ilgili çalışmalara başladığımızda bir arkadaşımız 'Bunlardan bir tanesini bile çözebilirsen ciddi bir başarı sağlarsın.' diyordu. Bunlar; sahilimizde bir kordon boyumuz yoktu, bir sahilimiz yoktu. Çuhallı bir felaketti. İnsanlar sahilde yürürken denizi göremiyorlardı. Birçok derme çatma yapılarımız vardı. Doğalgaz yarım kalmıştı. Sky Towers Otel yarım kalmış, uzun yıllardır bekliyor. Çınar otel tinercilerin yuvası haline gelmiş. Buna benzer 7 tane sorun Akçakoca’mızın yakasına yapışmış. Çözülemeyen bu sorunlardan dolayı taksicilerimiz, esnafımız umutsuzluk içerisindeydi, bir trafik kaosu yaşanıyordu. Turizm geliri çok düşmüştü. Biz ekibimizle ciddi bir çalışma içerisine girerek, bu yedi tane sorunu kökünden çözdük ve Akçakoca’mızın turizmde önü açıldı. Özellikle 2011’den 2014’e kadar ev arkasından devam eden birkaç yıl Akçakoca turizmde ciddi bir ivme kazandı. O yıllar Akçakoca’mızın altın yıllarıydı. Akçakoca’mıza yakışan festival çalışmaları içerisinde bulunduk. 700 kalem işe imza ettik. Bazen çok iş yapmak kazanmak anlamına gelmiyormuş bunu da anlamış olduk.” diye konuştu.

“Belediyeyi 33 – 34 milyon borçla devrettim”

Akçakoca Belediyesi’nin borçlarına da değinen Albayrak, belediyeyi 33-34 milyon civarında borçla devrettiğini söyleyerek, “Sayın başkan geçen hafta borçlarla ilgili bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamayı görünce çok güldüm. Orada ciddi bir bilgi kirliliği var. 2009 yılında devraldığımda o günkü 2009 yılının fiyatlarıyla 17 milyon lira. Nedir bu borç; belediye sarayı yapılmış, su alt yapısı yapılmış, birkaç başka projeyle de kredi alınmış, sigortalar vergi borçlar vardı. Benim toplam kullandığım terminal inşaatı için, saray projemiz için ve diğer projeler için hepsini topladığımızda, ben ayrılırken hepsine baktım 10 milyon TL değerinde kredi kullanmışım. Bizim bankadan her ay geçmiş borcalar yönelik kesintimiz oluyor. 5 yılda 10 milyondan fazla kesinti olmuş borçlarımızda. Yani ben 10 milyon lira almışım, 10 milyon lira da belediyenin alacaklarından kesinti olmuş. Borcumu ödemişim aslında ben. Ben Cüneyt beye 33-34 milyon lira civarında borç bırakmışım. Pankartta 120 milyon gibi bir borç gözüküyordu. Ben Cüneyt beye sordum;  ‘Sizin bankadan aldığınız rakam belli, benim size devrettiğim rakam belli, nasıl bu 120 milyon olur.’ diye. Yani o borç 70 milyon lira gibi bir borç olması gerekiyor. Ben şu andaki borcu bilmiyorum, Başkanın kendi anlattığı var ama biz 10 milyon TL kredi kullanmışız, yaklaşık 200 personelle Akçakoca’da ciddi işlere imza atmışız. Bu dönemde bir sürü kredi çekilmiş bir sürü gayrimenkulümüz satılmış. Çıksın biz şunu yaptık desin.” şeklinde konuştu.

“Bir vefasız evlat, tüm malları yok pahasına satıyor”

Başkan Okan Yanmaz’ın belediyeye ait bazı taşınmazları birilerine peşkeş çektiğini savunan Albayrak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Hüseyin Yanmaz gelmiş, belediyemizi belediye haline getirmiş, yolu izi olmayan yerlerin yolunu açmış. Bu işi seven bir adam, bir vefasız evlat geliyor, bu 40-50 yılda edinilmiş tüm malları yok pahasına satıyor. Ben bunu Akçakoca’ya yapılmış en büyük ihanet olarak görüyorum. Shell istasyonu ‘Hadi al şimdi kaç paraya alacaksın?’ 5 yıllık kira bedeline satıldı. Böyle komik bir şey olur mu? Satılmadı peşkeş çekildi! Günbatımı tesisiyle KYK yurdu Kordon Büfe'nin altındaki yere karşılık takas edildi. Bir acayiplik var. Bir takasta iki malın arasında en fazla yüzde yirmi fark olur. Bunlarda yüzde 300’mü var yüzde bin mi var? Bir bakılması lazım. Camimiz satıldı, caminin altındaki dükkanlarımız satıldı. Sel oldu pandemi oldu diye selden ve pandemide bütün büyük belediyeler Akçakoca Belediyesi'ne yardım etti. Belediye selden karlı çıktı. Kamelya satıldı. Bence Kamelya’nın en az değeri 50 milyondur. 50 yılda her gelen belediye başkanımız taş üstüne taş koymuş belediyemizi büyütmüş. Akçakoca Belediyesi banka gelirleriyle su geliriyle emlak gelirleriyle ayakta durabilecek bir belediyedir.”

“Okan Yanmaz piyasaya kaç para borcu var, bir açıklasın”

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a, belediyenin piyasaya olan borçlarının açıklaması çağrısında bulunan Albayrak, şu ifadelere yer verdi:

 “Akçakoca Belediyesi şu anda bir felaketi yaşıyor. Her alanda. Bu belediyecilik değil, yöneticilik de değil, belediye başkanlığı hiç değil. Zaten sayın başkan belediyeye de gelmiyor. Belediyede tuhaflıklar oluyor. Yetkisiz insanlar, yetkili gibi oda tutmuşlar, oralardan talimatlar yağdırıyorlar. Personelin morali bozuk. Bir çoğu da zaten nefret etti emekli oldu. Bizim dönemimizde emeklilik hakkı dolanlar, emekli olmak istemiyorlardı, ‘biz çalışmak istiyoruz.’ diyorlardı. Belediyenin 12-13 tane arabası serviste zimmette vermiyorlar borçtan dolayı. Yaz gelmiş zabıtanın üzerinde kışlık elbise var. Sordum. Daha gelmedi dediler. Araştırdım. Yazlık elbise satın almamışlar, elbise firması icraya vermiş. Piyasaya ne kadar borç var, bir açıklasınlar. Türkiye’nin en kötü belediyesiyle karşı karşıyayız. Bir belediyenin 200 - 300 milyonluk bir borcunun olmaması lazım. Ben 5 yıl muhalefetin belediye başkanlığını yaptım. İşçilerin maaşları bir gün, bir dakika gecikmemiştir. İkramiyeleri ödenmiştir. Ya bütçeden haberleri yok ya gelirden haberleri yok, ya da giderden haberleri yok. Akçakoca Belediyesi araçlarına yakıt alamıyor şu an.”

“Akçakoca’yı ancak tecrübeli bir başkan ayağa kaldırır”

2024 seçimlerinde, CHP’den Akçakoca Belediye Başkan aday adayı olacağını açıklayan Albayrak, son olarak şunları söyledi:

 “Daha önce belediye başkanlığı yapmamış bir kişinin bu belediyeyi toparlama şansı yok. Ben 2009-2014 döneminde acemiyken çok ciddi işlere imza attım. Daha ciddi belediyeleri de yönetecek kapasitem olduğunu düşünüyorum. Akçakoca Belediyesi'nin 2024 seçimlerine giderken tecrübeli bir başkana ihtiyacı var. Bu belediye ancak tecrübeli bir başkan ayağa kaldırabilir. Belediyeyi 6 ayda tekrar ayaklarının üzerine kaldırıp, bir yıl içerisinde de taşları rayına oturtabileceğimi düşünüyorum. Bu tecrübe bende var. Tabii ki kolay olmayacak, ciddi bir özveri gerektiriyor, günde 20 saat çalışma gerektiriyor.  Belediyede şu anda herhangi bir işletmede veya herhangi bir yerel yönetimde, benim için 4 şey son derece önemlidir; 1: Bir yerde, bir yerel yönetimde iyi bir yerel yönetici olacak. 2: İsraf olmayacak. Şu anda Akçakoca Belediyesi’nde korkunç bir israf var. 3: O işletme veya o belediyede asla yolsuzluk veya hırsızlık olmayacak. 4: Liyakat olacak. Bu 4 şeyi birleştirip düğmeye basarsanız, bence belediye hızlı bir şekilde toparlanır. Şu anda Akçakoca Belediyesi'nde korkunç bir israf var, ne yaptığını bilmiyorlar. Bu araçlar ne yapıyor, nereye gidiyor, ayda kaç kilometre yol yapıyor. Düzce’deki sanayi esnafı Akçakoca Belediyesi’nin araçlarını kullanamıyor. Benim dönemimde toplam çalışan sayısı 200 kişiydi. Bu 450 kişi ile nerede iş görüyorsunuz, ne iş yapıyorsunuz, ben çok merak ediyorum. Zaten CHP önümüzde eylül ekimden sonra belediye başkanlığıyla ilgili ciddi bir çalışma yapacak. Ben aday olacağım. Başka arkadaşlarımız da çıkacaktır. Yaklaşık 15 tane proje hazırladım. Bunların 5 tanesi belediyenin mevcut durumundan dolayı belediyeye gelir getirecek boyutlar.  Belediyeye gelir getirecek proje yapmazsanız bu belediyeyi ayakta tutamazsınız.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
25 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA YARALI VAR
ASAYİŞ
16 Kez Görüntülendi.
AZILI SUÇLU POLİS EKİPLERİNİN OPERASYONU İLE YAKALANDI
SAĞLIK
17 Kez Görüntülendi.
FİRMA HAKKINDA ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI…
EKONOMİ
14 Kez Görüntülendi.
“TMO’NUN 45 GÜNLÜK ÖDEME TAKVİMİ ÜRETİCİLERİ MAĞDUR EDİYOR”
ASAYİŞ
15 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI…
ASAYİŞ
20 Kez Görüntülendi.
SÜRÜCÜSÜ ÇARESİZCE ARACIN BAŞINDA BEKLEDİ
SAĞLIK
11 Kez Görüntülendi.
ÖLÜ BALIKLAR SUYUN YÜZEYİNE ÇIKTI
EĞİTİM
11 Kez Görüntülendi.
FEN LİSESİNE PANSİYON BİNASI KİRALADI
DÜZCE
21 Kez Görüntülendi.
PATİ.AKÇAKOCA.BEL.TR” DEVREDE
SİYASET
9 Kez Görüntülendi.
BADANOZ YÖNETİM KURULUNU OLUŞTURDU…