Kategoriler

115 BİN KİŞİNİN SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Bolu’nun su sıkıntısını çözmek amacıyla Yığılca ilçesi sınırları içinde bulunan Hasanlar Barajı’nı besleyen Karadere Suyu’ndan faydalanmak için inşa edilen ‘Karadere İçmesuyu Tesisi'nin 115 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayacağını bildirdi.

2019 yılında Yığılca ilçesine bağlı Kırık Köyü Paşabükü mevkiine inşa edilen 3 bin 635 metrelik tünel ile çalışmalarına başlanan Bolu Karadere İçmesuyu Tesisi’nde tüm imalat sürecinin tamamladığı bildirildi.

DSİ’den yapılan yazılı açıklama şöyle:

“DSİ Bolu’ya yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bolu’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda 2019 yılında çalışmalara başlanılan Bolu Karadere İçmesuyu Tesisleri işinde tüm imalatları tamamlandı. Karadere havzasında bulunan memba kalitesindeki sular artık arıtma tesisine ulaştı.”

Tüm imalatların tamamlanıp arıtma tesisine su verildiği kaydedilen açıklama şöyle devam etti: “Bolu Karadere İçmesuyu Tesisleri işi kapsamında yapılan regülatör ve isale hattı ile Bolu’da yaşayan vatandaşlarımıza memba kalitesinde ve Avrupa standartlarında yıllık 7,88 milyon m³ içme suyu temin ediliyor. 115 bin kişinin içme suyu ihtiyacı sadece bu kaynaktan karşılanarak milli ekonomiye katkı sağlanıyor.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
53 Kez Görüntülendi.
ATATÜRKÇÜLÜĞÜ ÇAĞDAŞLAR, DİNDARLIĞI MUHAFAZAKÂRLAR İSTİSMAR EDİYOR
SAĞLIK
95 Kez Görüntülendi.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE BÜYÜK PANİK
AKÇAKOCA
13 Kez Görüntülendi.
AKÇAKOCA ZİRAAT ODASI HASAR TESPİTİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ
DÜZCE
176 Kez Görüntülendi.
ÜNSAL: ÇEKEMEYENLERE İNAT HİZMETE GÖNÜL VERENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN
SİYASET
25 Kez Görüntülendi.
“TERÖR SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ PARLAMENTODUR”
DÜZCE
18 Kez Görüntülendi.
İL ÖZEL İDARESİ ANINDA MÜDAHALE ETTİ…
DÜZCE
10 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE FİTNE, FESAT VE DEDİKODUYLA YOL ALAMIYORUZ
EKONOMİ
60 Kez Görüntülendi.
ÇAKIR: “ÇEKİLİŞLE ARABA VE ÇOK SAYIDA BEYAZ EŞYA DAĞITACAĞIZ”
DÜZCE
13 Kez Görüntülendi.
HEM VALİLİK, HEM DE METEOROLOJİ UYARDI
SİYASET
41 Kez Görüntülendi.
“DÜZCE’DE 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIMI VAR”