Tüm Dünyayı etkisi altına alan Yeni Tip Korona Virüs (Covid – 19) Salgını kâbusu sürüyor. Hastalık nedeniyle dünya genelinde binlerce kişi hayatını kaybederken, Türkiye’de de yetkililer salgının önüne geçmek için vatandaşların zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları ve sosyal mesafe kurallarına uyulmasına yönelik uyarılarını sürdürüyor.
Ancak Düzce’de vatandaşların yapılan tüm uyarıları dikkate almadıkları görülüyor. Bugün yine kendilerini sokağa atan vatandaşlar, banka önlerinde ve PTT önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Polis ekipleri ekip otosundan yaptığı anonslarla, vatandaşları evden çıkmamaları konusunda uyarırken, banka kuyruklarında bekleyen vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadıkları görülüyor.
Sokağa çıkan vatandaşların büyük bir kısmının İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkmaları yasaklanan, risk altında ki 65 yaş ve üstü olması durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.