VALİ ASLAN, BAŞKAN ÖZLÜ VE ERDOĞAN BIYIK ANMA MESAJLARI YAYIMLADI

Hain FETÖ /PDY’li teröristlerin gerçekleştirilen ve Türk milletinin zaferi ile sonuçlanan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümü nedeniyle, yarın tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de anma törenleri düzenlenecek. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık mesaj yayımladı.

VALİ ASLAN, BAŞKAN ÖZLÜ VE ERDOĞAN BIYIK ANMA MESAJLARI YAYIMLADI

Hain FETÖ /PDY’li teröristlerin gerçekleştirilen ve Türk milletinin zaferi ile sonuçlanan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümü nedeniyle, yarın tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de anma törenleri düzenlenecek. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık mesaj yayımladı.

14 Temmuz 2024 Pazar 11:46
VALİ ASLAN, BAŞKAN ÖZLÜ VE ERDOĞAN BIYIK ANMA MESAJLARI YAYIMLADI

Tarihler 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde asker kılığına girmiş Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ / PYD) militanları, milletin silahlarını Türk halkına çevirmişti. Helikopterlerle halkın üzerine ateş açan ve Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni uçaklarla bombalayan hain teröristlerin karşısına dikilen kahraman Türk Milleti, canları pahasına darbe girişimini engelledi. Polis ve Türk askerleri, halkında desteği ile Fetöcü hainleri yakalayarak, adalete teslim ederken, darbeyi durdurmaya çalışan çok sayıda sivil şehit düşmüştü.

Vali Aslan: “Türk milleti darbecilerin karşısında durarak büyük fedakarlık örneği gösterdi”

15 Temmuz darbe girişiminin 8’inci yıl dönümü nedeniyle Düzce Valisi Selçuk Aslan yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen, en alçak darbe girişimidir ve Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Zorluğu kararlılıkla, hainliği şerefle, karamsarlığı umutla, yorgunluğu vatan ve bayrak sevgisiyle, ölümü şehadetle karşılamaya hazır bir milletin özgürlük ve birliğine hiçbir kuvvet karşı koyamaz, karşı koyamamıştır da. Bunu yapmaya çalışanlara aziz milletimiz azmi, inancı ve varlığıyla en güzel cevabı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla meydanlarda vermiştir. Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi ilimizde de geleceğimize sahip çıkan halkımız, hain darbecilere geçit vermeyerek büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir.  “Milletimiz tıpkı 722 yıl önce Söğüt’te, 568 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını yerleşke olmanın ötesinde vatan ve istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 106 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vererek tarihteki güzide yerini almıştır. 15 Temmuz milletimizin istikbaline pranga vurmaya çalışanların bir kez daha hüsrana uğradıkları, tarihin son gününe kadar da hüsrana uğrayacakları bir kalkışmadır. Bu hain kalkışma, milletin azim ve iradesine dayalı bir direnişle, şehadet şerbetini vatan için içmeye hazır, karanlığa inat umuda koşmaya kararlı asil bir milletin onurlu duruşuyla yazdığı destanın anlatısıdır. Bu müstesna vatanın kolay yazılmayan tarihi ve varlığını ilelebet canı pahasına korumak asli sorumluluğumuzdur. Bizler geleceği bir ananın sabrında, bir büyüğün duasında, bir çocuğun umudunda inşa etmeye ve ilelebet payidar kalacak Cumhuriyet’in Yeni Türkiye Yüzyıl’ında da hak ettiği konumda olabilmesi için bütün kurumlarımızla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle FETÖ, PKK ve tüm bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla devam edecektir. Bu kutlu vatanın kolay kazanılmadığı gibi tarihi zaferlerle dolu olan bir milletin Cumhuriyet ve demokrasinin ışığını ilelebet sürdüreceğinden hiç şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle milli irademize ve demokrasimize sahip çıkmak için varlığını siper eden tüm 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Zaferi Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

Başkan Özlü: İRADESİNE SAHİP ÇIKAN MİLLETİN ZAFERİ: 15 TEMMUZ”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Özlü mesajında 2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminin Aziz Türk Milleti’nin korkusuz feraseti karşısındaki başarısızlığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin artık vesayet odakları tarafından yönetilemeyeceğini hatırlattı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 15 Temmuz 2016’da meydana gelen ve ülkemizde yeni bir dönemin başlangıcı olarak kabul edilen Askeri Darbe Girişimi’nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yaşanan olayların, şehit ve gazilerimizin acılarının tazeliğini koruduğunu belirttiği mesajında Başkan Özlü, halk iradesinin üzerinde hiçbir gücün olmayacağına en büyük kanıtın o gece milletin direnişi ile kazanılan zafer olduğunu ifade etti. Başkan Özlü mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Tarihler 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde birçoğumuzun televizyon ve radyolarda başlayan ani canlı yayınlar vasıtası ile haberdar olduğumuz, istikrar ve gücüyle dünyayı dize getiren güçlü Türkiye hedefimize vurulmak istenen pranga ile milletçe sarsıldık. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yıllarca süren hain yapılanma, ülkesine ihanet için kendini yetiştirmiş vatansızların girişimi ile yaşanan bu kahredici süreç, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimize çağrısı karşısında büyük bir cesarete çarpmış, neye uğradığını şaşırmış, sadece saatler içinde karşılaştığı eşi benzeri görülmemiş direniş ile millet iradesinin üzerinde hiçbir güç olamayacağını anlamıştır. İşte bu özet, ağır silahların, tankların, F-16 uçaklarının, tehditlerin karşısında canını hiçe sayarak korkusuzca duran milletin zaferidir. 15 Temmuz’da ülkesine, meclisine, iradesine sahip çıkan feraset 8 yıl önce vurduğu tokat ile yalnızca kendine olan inancı perçinlememiş, bugüne kadar olduğu gibi mazlumların umudu olmaya, askeri vesayet tehditlerine maruz kalan halklara örnek olmaya devam etmiştir. Türk Milleti, bu çapsız ve başarısız girişime verdiği cevap ile cesaretin, istikrarın tanımını yeniden yapmış, diplomaside, lobi faaliyetlerinde sözü geçen konumunu sağlamlaştırmıştır. Büyük acılarla sınandığımız, kendi askerimizin kurşunlarına hedef olduğumuz günleri bir daha yaşanmamak üzere geride bıraktığımız, üzerinden 8 yıl geçse de acılarımız hala tazeyken yaşadığımız elim olayda şehadete erişen 248 kardeşimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine, milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum. Vatan toprağını imanı, kendi imkanı ile savunan tüm gazilerimize ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi yineliyorum. Allah bizlere, güzel ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Milletimizin zaferi; kadim ve daim olsun.  Demokrasi  ve Milli Birlik Günü’müz kutlu olsun.”

Erdoğan Bıyık: “Bu Destan Yürekle Yazıldı”

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erdoğan Bıyık mesajında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz 2016’da iç ve dış mihrakların güdümündeki hain kalkışmaya Yüce Türk Milleti tarihi bir reaksiyon göstererek bağımsızlık ve demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha tüm Dünya’ya göstermiş oldu. 15 Temmuz gecesi yaşlısı, genci, kadını, erkeği yek vücut halinde hain kalkışma girişimine geçit vermeyen Türk Milleti, milli egemenlik dışındaki hiçbir kavramı kabul etmeyeceğini de göstermiş oldu. Üst birliğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde “Bu Destan Yürekle Yazıldı” sloganıyla, 365 oda ve borsa olarak bizler de hızlı adımlar atarak Milletimizle birlikte olduk. Türkiye’nin özel sektörü olarak, kalkışma girişiminin ekonomimize açtığı yaraların sarılması konusunda devletimizin ve milletimizin yanında olduk. İstihdamı, ihracatı ve üretimi arttırmaya devam ettik. Demokrasimize ve vatanımıza sahip çıkan milletimize teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz.”

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.