Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanındaki çalışmaları yürütecek

Düzce Üniversitesi’nin, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında ülkemizdeki...

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanındaki çalışmaları yürütecek

Düzce Üniversitesi’nin, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında ülkemizdeki...

26 Temmuz 2017 Çarşamba 11:38
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanındaki çalışmaları yürütecek

Düzce Üniversitesi’nin, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında ülkemizdeki ilk beş üniversite arasına seçilerek çevre ve sağlık alanlarında desteklenen Düzce Üniversitesi’nin, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Proje çerçevesinde; çevre konusunda, “Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı”, sağlık konusunda ise “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” alanında çalışmalar yürütecek Düzce Üniversitesi’nde, yayımlanan yönetmelikle Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi resmi olarak faaliyetlerine başlayacak.

Merkez sertifikalı eğitimler verecek

Merkez, gerçekleştireceği Ar-Ge çalışmaları ile modern tıp uygulamalarını destekleyici nitelikteki geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin; her türlü teşhis, tedavi ve korunma amaçlı kullanımını, etkilerini ve etki mekanizmalarının belirlenmesini sağlamayı amaçlıyor. Tıp, hemşirelik, sağlık bilimleri, eczacılık ve diş hekimliği gibi sağlık alanında öğrenim gören öğrenci ve mezunlar ile konuya ilgi duyan bölge insanına yönelik sertifikalı eğitim-öğretim faaliyetleri düzenleyecek olan Merkez, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları için ürün geliştirmeyi ve üretimin bölgeye yayılmasını hedefliyor.

Merkez, Sağlık Bakanlığının mevzuatında uygulamasına izin verilmiş olan geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerini araştırmak, uygulamak ve eğitimler vermek gibi faaliyetleri yürütecek. Alanla ilgili ulusal ve uluslararası düzeylerde bilimsel araştırma ve çalışmalar yapacak olan Merkez, uygulama ve araştırma laboratuvarları kurmak, kurulmuş olanları desteklemek ve araştırmacıların kullanımına sunmak gibi çalışmaların yanı sıra diğer ulusal veya uluslararası uygulama ve araştırma merkezleri ve laboratuvarlarla işbirliği içinde uygulama, eğitim ve araştırma faaliyetlerini de gerçekleştirecek.

Üretimin bölgeye yayılması hedefleniyor

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları kapsamında kullanılabilecek ürün ve cihaz geliştirme çalışmaları yapacak Merkez, bu hususta ulusal ve uluslararası düzeyde özel veya tüzel kişiler ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olacak. Tıbbi ve aromatik bitkiler yanında geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarında kullanılacak her türlü ürünün biyolojik, farmakolojik, toksikolojik, klinik ve endüstriyel açılardan incelenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla araştırma-geliştirme faaliyetlerinde bulunacak Merkez, ilgili alanlarda kullanılmak üzere ürün geliştirme ve üretim çalışmalarını hayata geçirecek.

Çevre ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının bölgeye yayılımı için çalışmalar yapacak Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi, gerçekleştirilecek programlarla konu hakkında toplumsal bilinci artırmaya yönelik çalışmalar da yürütecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.