ARİFE GÜNÜ ALIŞILMADIK MANZARA

Kurban Bayramı öncesi Hamidiye’de kurulan Salı Pazarı tezgâhtarları arife günü için bekledikleri kabalalıkla karşılaşamadıklarını dile getirirken, “İnşallah akşamüstü işlerimiz açılacaktır çünkü millet şu an mezar ziyareti yapıyor.” şeklinde konuştu.

ARİFE GÜNÜ ALIŞILMADIK MANZARA

Kurban Bayramı öncesi Hamidiye’de kurulan Salı Pazarı tezgâhtarları arife günü için bekledikleri kabalalıkla karşılaşamadıklarını dile getirirken, “İnşallah akşamüstü işlerimiz açılacaktır çünkü millet şu an mezar ziyareti yapıyor.” şeklinde konuştu.

27 Haziran 2023 Salı 17:40
ARİFE GÜNÜ ALIŞILMADIK MANZARA

Öncü Haber Ekibi olarak arife günü Hamidiye Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı'nı ziyaret ettik. Tezgâhtarlar, arife günü olması hasebiyle pazarın daha fazla kalabalık olması gerektiğine vurgu yaparken alışveriş yapmaya gelen Düzceli vatandaşlar ise tezgâhlardaki ucuz sebze meyvelere yöneldi. Pazarın öğleden sonra kalabalıklaşacağını ifade eden tezgâhtarlar ayrıca eskiden arife günlerindeki bereketin yaşanmadığına da dikkat çekti.

“Eskiden buraya kocaman tezgâhlar kurardık”

Pazarlarda eski bayram heyecanı ve kalabalığının olmadığını belirten genç tezgâhtar Eren Yıldız, ”Görüldüğü üzere tezgâhımızı açtığımız Hamidiye Mahallesi’nde fazla bir kalabalık olmuyor. Eskiden buraya kocaman tezgâhlar kurardık. Şimdi ise çözemediğimiz bir ekonomik sıkıntı var. Fakat halimize şükrediyoruz ve ne olursa Allah bereket versin diyoruz.” şeklinde konuştu.

“Burada fazla bir yoğunluk yaşanmadı”

Pazarcılar olarak arife günü bekledikleri gibi bir kalabalık olmadığını aktaran Yaşar Korkmaz, “Umduğumuz kalabalık yok ama yine de şükürler olsun. Şehrin her yerinde pazarlar kurulduğu için burada fazla bir yoğunluk yaşanmadı.” dedi.

“Herhangi bir geçim sıkıntısı yok”

“Akşamüstüne doğru hafiften biraz daha yoğunluk başlar” diyen 33 yaşındaki tezgâhtar Yunus Çarıkçı, “Şu an hem piyasa hem de mallarımız ve ürünlerimiz makul fiyatlarda gözüküyor. Ekonominin durumuna bakarsak da memnunuz. Çünkü devletin verdiği rakamlar ve asgari ücretten dolayı herhangi bir geçim sıkıntısı yok. Herkes domatesini, patatesini veya istediği ürünleri alabiliyor. Bir problem yaşamıyoruz.” diye ifade etti.

“Millet bugün mezarlıkları ziyaret ediyor”

Arife günü olduğu için vatandaşların pazarlardan önce mezarlıkları ziyaret ettiklerini dile getiren ekmekçi Aydın Duman, “Millet bugün mezarlıklara gidiyor. İnşallah öğle vaktinden sonra burası biraz daha kalabalık olacaktır. Diğer haftaları değerlendirirsek de pazarlar çok güzel geçti ve bir ucuzluk vardı. Vatandaşlar da doğal olarak ürünlere rağbet etti. Bugün de her şey güzel olacak” dedi.

“Burası kalabalıklaşırsa iş yapacağız”

Bugün Salı Pazarı'nın fazla kalabalık olmadığını söyleyen Yüksel Işık, “Pazar biraz beklenenden sakin geçiyor ve fiyatlar da normal gözüküyor. Burada insanlar kalabalıklaştığı takdirde alışveriş olacaktır. Fakat şimdilik sakin.” diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 27.06.2023 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.