CHP Akçakoca ilçe örgütü çoktan bitme noktasına geldi. 1 Eylül Pazar günü yapılacak olağanüstü kongre bu bitişin Abanoz ile mi yoksa Badanoz ile mi gerçekleşeceği sorusuna cevap verecekti, fakat aldığımız son bilgilere göre Tuğrul Abanoz partisinden bir yıl süreyle uzaklaştırılmış.
Abanoz eğer ilçe başkanı olamayacaksa bu kararı delegelerin vermesi gerekirdi. Bu bağlamda Tuğrul Abanoz’un açıkladığı Sarı Liste artık hükümsüz. Pazar günü Abanoz’un gölgesinde yeni bir listenin yarışa girip girmeyeceğini bilemiyoruz.
Tuğrul Abanoz’un ilk kez seçildiği kongrenin öncesinde Demokrat Parti üyeliğinin devam ettiğini açıklamıştım. Dolayısıyla gerçek bir Sosyal Demokratın sicilinde asla sağ parti üyeliğinin bulunmaması gerektiğini söylemiştim. O günlerde partideki geçmişi meçhul bir takım şahısların Abanoz’u seçtirmek ve onu ayakta tutabilmek adına nasıl bir mücadele verdiğini hep birlikte görmüştük.
Zamanında Tuğrul Abanoz bu işi hakkıyla yapamaz, yapsa da yaptığı bir şeye benzemez dediğim için beni eleştirenler ne demek istediğimi anlamıştır.
İlçe örgütünün kurtarıcılığına soyunan Nurol Badanoz, en az otuz yıllık siyasi figür olarak sahnede tekrar yerini aldı. Badanoz listesinin en aktif kahramanı ise Zonguldaklı Ahmet Kaya. 
Ahmet Kaya sadece Zonguldaklı olarak karşımıza çıkmıyor, kendisi Büyük Birlik Partisi’nin en hararetli aktörleri arasındaydı. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu hayatta ve iktidar alternatifi olsaydı muhtemelen onunla birlikte siyaset sahnesinde olmaya devam edecekti. Ahmet’in dünya görüşü, yaşam biçimi CHP ile taban tabana zıt. 
Hamsi kavağa çıkar mı? Demek ki bazen çıkıyormuş! 
CHP’nin tabanıyla alakası olmayan, siyasi geçmişi sağ partilerde tescillenmiş iki ismin, yani Abanoz ve Kaya’nın yerel siyasette olabilmesi partinin bitiş aşamasına geldiğinin göstergesi. Ne yazık ki bu talihsizliğin tohumunu eken, ismini anmak dahi istemediğim bir aklı evvel. 
Pazar günü yapılacak olan seçimin CHP’ye faydalı olmasını beklemek safdillik olur. Bir tarafta çoğu partilinin gönlündeki yerini yıllar önce kaybetmiş olan Nurol Badanoz ile durumdan vazife çıkarmaya çalışan Ahmet Kaya ikilisi. Diğer tarafta eli ayağı bağlanarak etkisiz hale getirilmiş olan Tuğrul Abanoz. Ahmet Kaya seçim öncesi çok yatırım yaptı şimdi ektiğini biçme zamanı geliyor…  Böyle bir başarı yani Abanoz’un engellendiği bir seçim ona faydadan çok zarar verecektir. 
Badanoz – Kaya işbirliği CHP Akçakoca İlçe Örgütünün müflis durumunu düzeltmeye gücü yetmez. 
Olağanüstü kongrenin Belediye Başkanı Fikret Albayrak için tatmin edici düzeyde olamayacağı şimdiden belli. Albayrak parti içi çekişmelerin siyasi mağduru olmaya devam edecektir. Yağmurdan kaçarken doluya tutulan Albayrak için, Ahmet Kaya destekli ilçe yönetimi bir nebze iyi gibi görünse de ileri aşamalarda bu işbirliğinin sorun çıkarması muhtemeldir. Öte yandan meclis üyesi Kenan Akın’ın ihracından sonra Abanoz’un kongrede engellenmesi parti içindeki huzursuzluğu kuvvetlendirecek, Albayrak karşısındaki cepheyi güçlendirecektir. 

Tuğrul Abanoz’un elini kolunu bağlamak onu büyütür. Abanoz’a yapılacak her türlü engelleme günü kurtarsa da, karşısındaki ekibe uzun vadede olumsuz olarak yansıyacaktır. Sayın Albayrak’ın yapması gereken ilçe siyasetine müdahale etmeyip süreci izlemesi ve sonuca göre gereken tavrı almasıydı, ancak bu çizgi çoktan aşıldı. Geldiğimiz noktada Albayrak’ın taraf olmak zorunda kalması talihsizliktir. Sosyal Demokrat kimliği olmayan kişilerin CHP ilçe örgütünde adının geçmesi de ayrı bir talihsizlik. Akçakoca CHP’nin olağanüstü kongre sürecinde kimin tarafında olursanız olun yanlış bir yerdesiniz demektir. Parti Nurol Badanoz’a rağmen eyyamcılık girdabına çoktan girmiştir ve geleceği de pek parlak değildir. Başka bir deyişle bu partiyi ne Abanoz ne de Badanoz kurtarabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.